Gaillac

centrum van de wijn

Wijnfeesten

In het voorjaar en begin augustus zijn er in Gaillac gezellige wijnfeesten.

Prachtig oud stadscentrum

Deze ongeveer 12.000 inwoners tellende plaats, ligt net als Albi aan de oevers van de Tarn. In de 7e eeuw stichtten de benedictijnen op deze plaats een abdij die aan St-Michel werd gewijd. Lange tijd profiteerde Gaillac van de handelsscheepvaart op de rivier.

Tevens was deze regio één van de streken waar de eerste wijnboeren van Frankrijk woonden. Al in de 6e eeuw werden er druiven verbouwd en door toedoen van de benedictijnen van de abdij St-Michel kwam de wijnbouw hier sinds de 10e eeuw tot grote bloei.

Camp Redon tip

Bezoek één van de vele wijnproeverijen op een Domaine in de regio of proef de Gaillac wijnen op de camping. We verkopen wijnen van Domaine de Larroque en Domaine de Terrisses.

Het meest bezichtigingwaardig is het oude stadscentrum met de Abbatiale Saint-Michel welke gebouwd werd tussen de 11de en 14de eeuw. In de kerk staat een 14de eeuws houten Maria beeld. Naast de kerk zijn de 14e eeuwse toren "Pierre-de-Brens", het Parc de Foucaud en het museum Naturelle waard om bezocht te worden.

Op vrijdag is er in de oude stad een gezellige markt. Op een afstand van 9 km van Gaillac ligt Lisle sur Tarn waar een groot plein met arcaden en een fontein zorgen voor een authentieke Franse sfeer. Op weg van de camping naar Gaillac komt u langs chateau de Mauriac. Naast een prachtig 14de eeuws kasteel is de eigenaar van het kasteel schilder en zijn de werken tentoongesteld in de zalen van het kasteel.

Kamperen op familie camping Camp Redon is inclusief

  • Correspondentie/bevestiging in het Nederlands
  • Stroom, wifi, sanitair
  • Veelal uitzicht vanaf de kampeerplekken
  • Kinder-animatie in hoogseizoen
  • Prachtig zwembad met gezellig terras
  • Heerlijk genieten van de natuur

Vanaf €18 /nacht

Gasten over Camp Redon

"Zeer vriendelijke eigenaren. Kleine gemoedelijke camping. Lekker eten in het campingrestaurant. Super dat brood bij de tent wordt bezorgd, leuk animatieprogramma, mooi zwembad, prachtig uitzicht op de zonnebloemen met mooie zonsondergangen." - Irene Borsboom

TOP