Viaduc de Millau

een technisch hoogstandje

Viaduc espace info

hier kunt u het verloop van de bouw zien aan de hand van tekeningen, foto's en video's en zijn er rondleidingen. In de omgeving zijn meerdere uitzichtpunten, zodat u de brug van alle kanten kunt bekijken.

Bouwkundig hoogstandje van wereldklasse

De hooggelegen brug ligt op het grondgebied van Millau en overspant de vallei over de rivier de Tarn en draagt de autosnelweg A75/E11 (La Méridienne). De weg verbindt Clermont-Ferrand in het Noorden met Béziers en Montpellier in het Zuiden. Tot 2004 moest al het verkeer naar de Franse zuidkust door de vallei van Millau.

Dit veroorzaakte in het stadje een onverantwoorde verkeersdruk en bovendien leverde de afdaling naar de Tarn en de steile klim na het stadje vaak een lange vertraging op. De bouw duurde 3 jaar en startte op 14 december 2001. Op 14 december 2004 werd de brug officieel geopend door president Jacques Chirac.

Camp Redon tip

Hoewel wat verder van de camping is het een leuke dagtrip, de weg er naar toe is de moeite waard en ook Millau is een leuke plaats om te bezoeken.

De Brug van Millau is een meervoudige tuigconstructie en de hoogste brug ter wereld: een van de pijlers is 343 meter hoog, iets hoger dan de Eiffeltoren. Het viaduct bestaat uit acht overspanningen, ondersteund door zeven betonnen pijlers. De middelste stukken overspannen 342 meter, de uiterste overspanningen 204 meter.

De brug ligt op 270 meter boven de rivier de Tarn. De lengte van de brug is 2460 meter. Er zijn zeven enorme brugpijlers gebouwd, waarvan de hoogste 343 meter de lucht in reikt. Dit is de hoogste brugpijler ter wereld. Het brugdek is 32 meter breed, en bevat twee rijstroken en een vluchtstrook in beide rijrichtingen. Het viaduct is de grootste voertuigenbrug in de wereld, bijna twee maal zo groot als de vroegere Europese recordhouder, de Europabrücke in Oostenrijk.

Kamperen op familie camping Camp Redon is inclusief

  • Correspondentie/bevestiging in het Nederlands
  • Stroom, wifi, sanitair
  • Veelal uitzicht vanaf de kampeerplekken
  • Kinder-animatie in hoogseizoen
  • Prachtig zwembad met gezellig terras
  • Heerlijk genieten van de natuur

Vanaf €21 /nacht

Gasten over Camp Redon

"Zeer vriendelijke eigenaren. Kleine gemoedelijke camping. Lekker eten in het campingrestaurant. Super dat brood bij de tent wordt bezorgd, leuk animatieprogramma, mooi zwembad, prachtig uitzicht op de zonnebloemen met mooie zonsondergangen." - Irene Borsboom

TOP