Toulouse

hoofdstad van de Midi-Pyrénées

Leuk voor de kinderen en uzelf

Bezoek aan de Airbusfabrieken bij het vliegveld en bekijk de bouw van de Airbus A380 Bezoek het ruimtevaartcentrum Centre d´Espace de Toulouse.

De vierde stad van Frankrijk

Toulouse is de hoofdstad van de regio Midi-Pyrénées en de vierde stad van Frankrijk. De stad ligt aan de rivier de Garonne en is ook de beginplaats van het Canal du Midi. Dit kanaal van 250 km lengte mondt uit in de Middellandse zee bij Sète.

De stad is zo´n 200 jaar geleden gesticht. Een kleine groep Kelten vestigde zich toen bij de rivier de Garonne. Gedurende het Romeinse Rijk, stichtten de Romeinen hier een nederzetting. Deze plaats groeide snel en de Romeinen bouwden hoge muren om de nederzetting. Dit kon echter niet voorkomen dat de nederzetting meerdere malen geplunderd werd door barbaarse stammen.

In de middeleeuwen was de nederzetting inmiddels uitgegroeid tot een stad, en werd uitgeroepen tot de hoofdstad van het Graafschap van Toulouse.

Camp Redon tip

Zet uw auto bij het station in Gaillac en neem de trein naar Toulouse.

In de twaalfde eeuw probeerden de Katharen een gemeenschap op te zetten in de stad, maar zij werden verdreven door de legers van Simon de Montfort. Vervolgens kreeg de stad in de volgende eeuwen te maken met de Pest, de Honderd Jarige oorlog en verschillende overstromingen. Pas in de vijftiende eeuw braken er betere tijden aan. Toulouse profiteerde van de handel, en de stad werd steeds rijker. Aan deze periode van voorspoed zou in de zestiende eeuw een eind komen, mede door de uitbraak van verschillende ziektes.

Toulouse is heden ten dage een stad waar de sporen uit het verleden nog goed zichtbaar zijn. In de stad bevinden zich vele interessante historische bezienswaardigheden, zoals het Capitole en de Pont Neuf.. Een bijzondere bezienswaardigheid is de Basiliek van Saint-Sernin. Dit is de grootste Romaanse kerk in Europa. De binnenstad van Toulouse is erg gezellig. Naast de vele winkels zijn er talloze leuke terrasjes te vinden.

Kamperen op familie camping Camp Redon is inclusief

  • Correspondentie/bevestiging in het Nederlands
  • Stroom, wifi, sanitair
  • Veelal uitzicht vanaf de kampeerplekken
  • Kinder-animatie in hoogseizoen
  • Prachtig zwembad met gezellig terras
  • Heerlijk genieten van de natuur

Vanaf €18 /nacht

Gasten over Camp Redon

"Zeer vriendelijke eigenaren. Kleine gemoedelijke camping. Lekker eten in het campingrestaurant. Super dat brood bij de tent wordt bezorgd, leuk animatieprogramma, mooi zwembad, prachtig uitzicht op de zonnebloemen met mooie zonsondergangen." - Irene Borsboom

TOP