CAP' DÉCOUVERTE

Op een kwartiertje van de camping ligt Cap' Découverte. Dit is een activiteiten park in een oude mijn, waar zowel kleinere als grotere kinderen zich prima zullen vermaken. Er is ook een zwembad met glijbanen en een meertje met een strandje.

Er is van alles te beleven zoals o.a. waterskiën, rodelen, (zomer) skieën, de berg af in de skelter, wipe out, springkussens, minigolf, peddelen, mountainbiken of tokkelen op grote hoogte tussen twee bergwanden.

Kanoën op de Tarn en Aveyron

Op de rivieren de Tarn en Aveyron kan uitstekend worden gekanood. In het seizoen organiseren we regelmatig gezellige kanotochten op de Aveyron.

We rijden dan gezamenlijk vanaf de camping met eigen vervoer naar de rivier de Aveyron, waar we na aankomst bij het kanoverhuurbedrijf uitleg krijgen over het kanoën en de te volgen route. Het bedrijf waar we naar toe gaan is lid van de Federation Francaise de Canoe/Kayak en dit garandeert de kwaliteit en de veiligheid. De minimum leeftijd is 5 jaar.

Wijndomein Gayrard

Op een kilometer afstand van de camping ligt het mooie 'Domaine Gayrard' gelegen. U kunt hier heel gemakkelijk met de auto komen of een mooie wandeling vanaf de camping maken. In het hoogseizoen is er elke week een Engelstalige rondleiding.

Feesten

In de streek worden veel activiteiten en feesten georganiseerd. Zeer de moeite waard om te bezoeken zijn in ieder geval de zomermuziekfeesten in Albi en Cordes, fête de la musique in Albi (eind juni) en festival musique sur Ciel in cordes (eind juli). De Middeleeuwse feesten in Cordes sur Ciel (begin juli), de viering van quatorze juilliet in Albi (14 juli) en de wijnfeesten in Gaillac (begin augustus).

Fietsen

Het is zeker de moeite waard om de regio rond de camping wandelend of fietsend te gaan verkennen. U kunt dan genieten van de prachtige vergezichten (bij helder weer zijn zelfs de Pyreneeën te zien) en de natuurlijke omgeving waarin de camping zich bevindt.

Door het heuvelachtige karakter van de streek kunnen er ook hele mooie fietstochten worden gemaakt, maar is een redelijke conditie wel een vereiste. We hebben ook een aantal fietstochten uitgezet vanaf de camping die goed te doen zijn. U vindt informatie en mogelijke fiets routesin de receptie.

Wandelen

Veelal zult u prachtige bloemen tegen komen (in april/mei o.a. vele soorten wilde orchideeën) en ook een ontmoeting met reeën, wilde zwijnen, vossen, konijnen en hazen zijn in de omgeving geen zeldzaamheid.

De prachtige wandelingen zijn zowel geschikt voor wandelaars die een grote tocht willen maken als voor mensen die een rondje in de omgeving willen doen. We beschikken over veel wandelroutes, waaronder een aantal die we zelf hebben uitgezet en die op de camping beginnen en eindigen.

Markten en uitstapjes

Bijna alle omliggende dorpjes hebben hun eigen markt. Vooral de streekmarkt in Saint Antonin Noble Val is een bezoek meer dan waard.

Ook hebben veel dorpen zomers een avondmarkt en zijn er in de streek veel rommelmarkten (vide greniers, brocantes en marché aux puces).

Kamperen op familie camping Camp Redon is inclusief

  • Correspondentie/bevestiging in het Nederlands
  • Stroom, wifi, sanitair
  • Veelal uitzicht vanaf de kampeerplekken
  • Kinder-animatie in hoogseizoen
  • Prachtig zwembad met gezellig terras
  • Heerlijk genieten van de natuur

Vanaf €18 /nacht

Gasten over Camp Redon

"Acht jaar geleden al eens op deze camping gestaan, toen met erg veel plezier. Er hebben wat eigenaren tussen gezeten, maar Jean-Marc en Florence hebben er samen Yan en Mart weer een topcamping van gemaakt. Kleinschalig, fantastische plek met prachtige uitvalsbases en ongedwongen gezelligheid. De table d’hotes en gezamenlijke barbecue zijn een aanrader, als je wat meer op jezelf wil zijn is dat ook geen probleem. Animatie precies goed voor t/m 12jr. De vele prachtige middeleeuwse dorpjes zijn zeker een aanrader (kastelen van Najac en Penne onder andere, maar ook bijvoorbeeld St Antonin-Noble-Val), Albi en Cordes sur Ciel prachtig en zwemmen in de rivier in Laguepie (met uitzicht op kasteelruine tegenover) een must! Eigenaren staan dag-en-nacht voor de gasten klaar. Jean-Marc vergezelde mijn dochter en mij naar de plaatselijke dokter, bij terugkomst had hij samen met zijn eigen dochter een cadeautje als troost voor haar klaar staan." Jan, Loes, lot en Soof

TOP